Op veler verzoek

Regelmatig bezoeken groepen op hun reizen door het Heilige Land het Centrum. Vaak blijven ze voor een maaltijd, en geven ze te kennen dat ze graag wat langer willen blijven. Bezoekers geven ook te kennen dat ze graag langer willen blijven om kleinschalige projecten voor de gemeenschap op te zetten. Het Centrum is daarnaast een ideale plek voor een retreat.

Voortgang bouw

Op de derde verdieping van het Centrum worden momenteel elf gastenverkamers gebouwd. De buiten- en binnenmuren zijn al opgetrokken. De gastverblijven worden in zeven fases afgebouwd. De tweede fase, het leggen van elektriciteits- en waterleidingen en afvoerleidingen, is inmiddels afgerond. De derde fase bestaat uit het tegelen van de vloer en het pleisteren van de muren. Hiervoor is nog 40.000 dollar nodig.

Door een langer verblijf kunnen gasten een beter beeld krijgen wat het betekent om in deze regio te wonen en daarnaast van het natuurschoon genieten. De bouw van de gastverblijven geeft werkgelegenheid en is bestemd om bij te dragen aan de exploitatie van het Centrum, waardoor dat op termijn zelfvoorzienend wordt.

Voor de lokale bevolking die behoorlijk geïsoleerd woont, is het daarnaast een manier om met anderen in contact te komen, om te merken dat ze niet vergeten worden en dat de buitenwereld van hun bestaan wil weten.