De lopende projecten en de uitbreiding van het centrum

Guesthouse

Nu het Centrum goed wordt gebruikt, staat de afbouw van het Guesthouse centraal.

Bij de bouw van het Family Centre is van begin af aan rekening gehouden met gasten die daar enige tijd willen blijven. Gasten kunnen bijvoorbeeld deskundigen zijn uit het buitenland die korte of langere tijd meewerken aan een project in het Centrum, bezoekers op doorreis tijdens een tour door het Heilige Land. Of mensen die er enige tijd in retraite willen gaan.

Het Guesthouse bevindt zich op de tweede verdieping van het Centrum en heeft elf kamers voor gasten. Het wordt in fases afgebouwd. Op dit moment zijn de fases van het metselwerk, en de elektrische en mechanische infrastructuur achter de rug.

Het pleisteren van de muren en het tegelen van de vloeren en de badkamers is nu aan de beurt Hiervoor is nog 27.000 dollar nodig.Wij geven donors de mogelijkheid om een kamer te sponsoren. Wanneer een donor een kamer sponsort, wordt de kamer naar hem of haar worden vernoemd, en kan hij/zijn met aanzienlijke korting in het guesthouse kunnen verblijven. Donors kunnen een kamer sponsoren voor EUR 10.000.

De opening van het Guesthouse staat DV gepland voor de zomer van 2022.

Family Centre

Op de begane grond is een kinderdagverblijf. Er zijn 30 kinderen per dag en vier leerkrachten. De verdieping is mooi gemeubileerd en heeft keukenfaciliteiten.

 Na september start er een kleuterschool op de eerste verdieping. De peuters en kleuters zijn de vaste bewoners van het centrum. Op verzoek van de moeders zijn er regelmatig bijeenkomsten gepland en is een gediplomeerde Leider gestart met cursussen in de gezondheidszorg en de zorg voor de kinderen. Er worden zomerkampen georganiseerd voor de oudere kinderen, er is een vaste Bijbelclub met maximaal 100 kinderen en er worden feestelijke bijeenkomsten georganiseerd voor de jeugd met Pasen en Kerstmis. Kinderen en de ouders van de kinderen ontmoeten elkaar in de speeltuin en in de aangrenzende cafetaria.

De kosten van kinderopvang en kleuterschool worden gedragen door de ouders. Voor onze andere projecten zijn we afhankelijk van donaties.

Humanitaire Activiteiten

Veel inwoners van Zababdeh leven in moeilijke omstandigheden. Daarom organiseert het Centrum acties om de bewoners te ondersteunen in hun eerste levensbehoeften.

Zo werden er tijdens de Corona-crises voedselpakketten samengesteld, die werden uitgedeeld onder bewoners zonder inkomen. Ook helpen ze op individuele basis met het betalen van rekeningen voor energie, school en medicijnen. Ook wordt er tijdens de vakantie iets extra’s gedaan voor de meest behoeftige inwoners van Zababdeh. Meestal gebeurt dit in overleg met de geestelijke leiders en de burgemeester.

Voor onze humanitaire activiteiten zijn we afhankelijk van donaties.